Translate

4 Ocak 2015 Pazar

TÜRK SİNEMASI 2015'E "MUCİZE" İLE BAŞLADI

"Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm" ve "New York'ta Beş Minare" filmlerini beyaz perdeye kazandıran yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül'ün 4. filmi "Mucize" sinema severlerle buluştu.
Bugüne kadar çektiği filmlerde toplumsal olayları konu alan Kırmızıgül, dördüncü kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu, senaryosu ve müzikleri kendisine ait yeni filminde oyunculuk da yapıyor.

Mahsun Kırmızıgül'e filmin oyuncu kadrosunda Talat Bulut, Ali Sürmeli, Seda Tosun, Erol Demiröz, Şenay Gürler, Büşra Pekin, Metin Yıldız ve Meral Çetinkaya gibi isimler eşlik ediyor.
Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak senaryosu yazılan film, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüz binlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesini konu alıyor. 1960'lı darbe yıllarına ışık tutmayı amaçlayan film, Egeli bir köy öğretmeninin Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.
Daha önce yaptığı üç filmde toplam 10 milyon seyirciye ulaşan Kırmızıgül'ün dört yıl aradan sonra çektiği "Mucize", yeni yılın ilk gününde 930 salonda birden vizyona girecek. 
"Beyaz Melek" filminde Keke Ali'yi, "Güneşi Gördüm" filminde 6 çocuk babası çilekeş Ramo'yu, New York'ta Beş Minare'de ise polis Fırat'ı oynayan Kırmızıgül, yeni filminde izleyicinin karşısına "Bozat" isminde şaşı bir karakter olarak çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder