Translate

6 Aralık 2014 Cumartesi

5 ARALIK 2014 VİZYON FİLMLERİ

Fatih Akın’ın tartışmalı filmi "Kesik" vizyonda

Yönetmen Fatih Akın, "Duvara Karşı" filmiyle başlattıp "Yaşamın Kıyısında" filmi ile devam ettirdiği “Aşk, Ölüm ve Şeytan” üçlemesini "Kesik" ile tamamladı.

Türkiye sinemalarında bu hafta 4'ü yerli 5 film vizyona girdi. Haftanın yerli yapımların 3'ü dram türünde, devam filmi olan diğer iki yapım ise komedi türünde. 

"Kesik": "Duvara Karşı" filmiyle başlattığı, “Aşk, Ölüm ve Şeytan” üçlemesini "Yaşamın Kıyısında" filmiyle devam ettiren Fatih Akın, sekiz yıl süren çalışmasının ardından  "Kesik" adlı film ile bu üçlemeyi tamamladı. Ağustos ayında Venedik’te prömiyeri yapılan 20 Milyon dolarlık bütçeli film izleyici ile buluşuyor.
Çekimleri Almanya, Küba, Kanada, Ürdün ve Malta'da gerçekleşen filmin oyuncu kadrosunda Tahar Rahim, Simon Abkarian, Makram J. Khoury, Hindi Zahra, Kevork Malikyan, Bartu Küçükçağlayan, Trine Dyrholm, Moritz Bleibtreu, Arsinée Khanjian, Akin Gazi ve Arévik Martirossian yer alıyor.

1915 Ermeni olaylarının tek taraflı anlatıldığı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kötü gösterilerek Ermeni Diasporası’nın ekmeğine yağ sürülen tartışmalı filmin konusu şöyle: "Osmanlı askeri 1915 yılında, Mardin'de bir gece şehirdeki tüm Ermeni erkekleri toplar ve demirci Nazarat Manukyan'ı da ailesinden koparırlar. Yıllar sonra, iki kızının hala hayatta olduğunu duyan Nazarat, kızlarını bulmayı kafasına koyar. Bu yolculuk onu Mezopotamya çöllerinden Havana'ya, oradan da Kuzey Dakota eyaletinin ıssız ve çorak arazilerine sürükler.”

"Uzun Yol": Nihat Seven’in yönettiği ve Hakan Yufkacıgil, Nil Günal, Ahmet Özarslan ile Murat Muslu’nun oynadığı "Uzun Yol" haftanın bir başka dram türündeki filmi.
Nihat Seven'in senaryosunu Melek Seven ile birlikte kaleme aldığı film, küçük hayatlı insanların, küçük mutlulukları yakalama çabası içindeyken içine düştükleri büyük çıkmazlar üzerine yaşadıkları hesaplaşmaları konu alıyor. 
BAFTA tarafından İngiltere'nin Yabancı Dildeki En İyi Film dalında Oscar adayı gösterilen yapım, geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Erkek Oyuncu ve Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri ile dönmüştü.













"Sesime Gel": Hüseyin Karabey’in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir ile Muhsin Tokçu gibi isimler var.

Dram türündeki fimin konusu şöyle:"60 yaşındaki Berfe ve 8 yaşındaki torunu Jiyan’ın yaşadığı köyün bütün erkekleri silâh sakladıkları iddiasıyla bir jandarma baskını sonucu tutuklanır. Berfe’nin oğlu, Jiyan’ın babası Temo da tutuklananlar arasındadır. Fakat önemli bir sorun vardır; ortada silâh yoktur, en azından onların bildiği bir yerde yoktur. Büyüyen bir çaresizlik içerisinde Berfe ve Jiyan bir silâh bulmak ve karşılığında Temo’yu kurtarmak için yollara düşmeye karar verirler."

"Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı" 
Murat Şeker’in yönettiği ve Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık ile Gürkan Uygun'un oynadığı "Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı" komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.
Çakallarla Dans serisinin 3. yapımı olan filmde, arkadaşlarının mutluluğu için her türlü yola başvuran çakalların; aksiyon ve komedi içerikli maceraları izlenebilecek.

"Patrondan Kurtulma Sanatı 2"
2011'in hit komedisi Patrondan Kurtulma Sanatı'nın devam filmi, herkesin çok sevdiği zavallı çalışanlar Nick, Dale ve Kurt’ü canlandıran Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis’i yeniden bir araya getirdi. Bu üç oyuncuya ilk filmden Jennifer Aniston ve Jamie Foxx eşlik ederken; Christoph Waltz kadroya yeni katılan isimler arasında yer alıyor.

"Üstlerinin taleplerini yerine getirmekten bunalan Nick (Bateman), Dale (Day) ve Kurt (Sudeikis) “Patrondan Kurtulma Sanatı 2”de kendi işlerinin patronu olmaya karar verirler. Ama kısa sürede güvenilmez bir yatırımcı altlarındaki halıyı çekiverir. Çaresiz kalan ve ellerinde yasal hiçbir fırsat kalmayan üçlü, yatırımcının yetişkin oğlunu kaçırıp ondan fidye istemek üzere bir plan yaparlar"
Filmin ilk serisinde yönetmen koltuğunda Seth Gordon yer alırken ikinci serinin yönetmenliğini Sean Anders üstlendi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder