Translate

4 Kasım 2014 Salı

İTALYA (ROMA)



İTALYA-ROMA: Roma, Yüzyıllar boyunca çok çeşitli Avrupa uygarlıklarına ev sahipliği yapan İtalya’nın başkenti...


Tam bir açıkhava müzesi olan Roma'da gezip görmeye değer çok sayıda meydan, tarihi yapı ve müze bulunuyor.



Roma'da ulaşım için metro ve otobüs hattını kullanmak en akıllı yol. 4 Euro karşılığında günlük bilet satın aldığınızda bu biletle tüm metro ve otobüsleri kullanabilirsiniz. Ancak Roma yürümek için çok pratik bir şehir, elinize bir harita almanız yeterli.



Tarihi Roma Gezisine Vatikan’dan başlıyoruz. Burası Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi konumunda olan ayrı bir devlettir. Papanın oturduğu Vatikan Sarayı Roma'nın kuzeyindeki bir tepe üzerindedir. Ünlü San Pietro Kilisesi de buradadır.
Burası Dünyanın nüfus ve yüz ölçüm olarak en küçük ülkesi konumundadır.




İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan en bilindik mekan Kolezyum arenasıdır.
İmparatorlar eskiden burada Roma halkını eğlendirmek için ve birazda kendi eğlenceleri için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Kolezyum daha sonra barınma yeri, iş dükkânları, dini kışlalar ve Hıristiyan türbesi olarak çeşitli amaçlarla kullanıldı. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki etkileyici heykelin adını aldı. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri seçildi.
Kolezyum, Bugün modern Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden biridir.

Kolezyum’un biraz ilerisinde Birleşik İtalya Krallığı’nın ilk kralı Vittorio Emanuele adına yapılan, şehrin birçok yerinden görülen beyaz renkli ve ihtişamlı yapı var. Önünde Büyük bir meydan bulunan bu yapı şehrin genel görünümünü bozduğu için Roma halkı tarafından pek sevilmiyor. 

Buradan biraz ara sokaklara girdiğinizinde Fontana çeşmesi, diğer bir adıyla ispanya meydanına varıyorsunuz.
Tarihi yapılardan geçilmeyen Roma’ya ayrı bir güzellik katan bir de Tevere nehri var. Bu nehir şehrin tam ortasından geçiyor. Nehir boyunca yürüyüş yapmak isteyenler tarih ile doğanın iç içe giren güzelliğini hemen fark edebilir.

 Roma’yı gezenler bir de dünyanın en tanınan giyim markalarının burda olduğunu hemen fark ederler. Bu yüzden cebine güvenen çoğu kişi sırf alışveriş yapmak için Roma’ya gider.







GENOVA: Tarihi Roma yolculuğunun ardından İtalya'nın en büyük liman kenti Genova’dayız. Şehrin ana merkezi sahilin hemen kenarında kurulu. 

Gemi turlarıyla dünyanın dört bir tarafından bu liman kentine gelen tatilciler, başka bir vasıtayı ihtiyaç duymadan şehri turlayabiliyorlar. Sahilden içeriye doğru girip ilerlediğinizde tarihi yapılara, meydanlara ulaşıyorsunuz ve biraz yukarılara çıktığınızda şehri tepeden seyredebiliyorsunuz. 
Burası aynı zamanda Avrupa’nın bir çok kentinden mavi yolculuğa çıkacakların hareket noktası özelliği taşıyor.
Limana yanaşan dev gemilerin teras katlarından bakıldığında Genova’nın ihtişamı ve dağ yamacına kurulu mimarisi hoş bir görüntü oluşturuyor.

Genova’da bulunan Christopher Columbus'un evi akıllarda kalacak yerlerin başında geliyor. Genova'dan doğuya yada batıya doğru ilerlediğinizde, denize girilen, otellerin, pansiyonların ve kamp alanlarının bulunduğu yazlık yerlere ulaşıyorsunuz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder