Translate

19 Kasım 2014 Çarşamba

KANARYA ADALARI

Kanarya Adaları, Fas'ın batısında ve Atlas Okyanusu açıklarında yer alan İspanya'ya bağlı takım adalardır.

Afrika kıtasının 100 km batısında yer alan Kanarya Adaları yönetim bakımından İspanya'ya bağlı olmakla beraber coğrafi bakımda Afrika kıtasının bir parçası olarak kabul edilir.



7 ada ile birkaç küçük adacıktan oluşan Kanarya Adalarının en gözde ve merkezi yeri kuşkusuz Santa Cruz Tenerife’tır. iklimi elverişli ve düzenli olan Kanarya Adaları'nın Okyanusta yer alması sebebiyle sıcaklık farkları da azdır.

Ilıman iklimi nedeniyle fazlaca turist çeken Santa Cruz adası gemi turlarının vazgeçilmez limanı haline gelmiş. Elinize bir harita aldığınızda bu adanın tüm merkezi yerlerini gezip görebilirsiniz. 
Doğal güzellikleri ve farklı bitki örtüsüyle insanı cezbeden Santa Cruz adası yaz turizmi için gözde bir tatil merkezi. Yılın her ayında turist çeken bu şirin adada fazlaca yerli halka rastlayamazsınız.
Sokakta yada alışverişte gördüğünüz kalabalık genelde gemi turlarıyla adaya tatil için gelen turistler oluyor.
Sabah saatlerinde adaya çıkan turistlerle hareketlenen Santa Cruz Tenerife adası, akşama doğru insan kalabalığından sıyrılıp kendi iç sessizliğine bürünüyor.

PORTEKİZ-FUNCHAL:

Lüks Gemi Turlarıyla İspanya’nın Kanarya adalarına yolu düşenlerin ikinci uğrak yeri Portekiz’e bağlı Madeira Adası oluyor.
Kimi zaman “Yüzen Bahçe” olarak adlandırılan Madeira Afrika'nın kuzey batısında Portekiz'e bağlı tropikal bir ada.
Okyanus ikliminin etkisinde olan adada soğuk mevsim neredeyse yoktur.
Yıl boyu ziyarete uygun olan Madeira adasının en görülmeye değer yeri tam bir turizm merkezi olan başkent Funchal’dir.

Denizden bakıldığında güney yamaca yerleşmiş yapılarıyla hoş bir görüntü sergileyen Funchal adası, hakim tepelerden bakıldığında da apayrı bir güzelliğe bürünüyor.
Yeşilin bin bir tonunu içinde barındıran ada; palmiyeler, mimozalar ve incir ağaçlarıyla dolu.
Dağ ve vadilerin önemli yer tuttuğu ada tam bir Muz Başkenti.
Çokça yetişen muz’un yanı sıra Tarihi binalar, müzeler ve eğlence yerleri Funchal'ın diğer önemli özellikleri olarak göze çarpıyor.
Yardımsever yerli halkı, yürümeye elverişli sokakları ve ucuz taksileri bu şehre gelenlerin hafızalarında unutulmaz bir hatıra bırakıyor.
Ada sahillerinde gezerken geleneksel giysileri içerisinde adaya has çiçekleri satan kadınlara, sokak gösterileri yapan yerli halka rastlamak mümkün. Ama buradaki insanların çoğu da genelde gemi turlarıyla tatile gelen turistler oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder